piątek, 4 marca 2016

МУЧЕНИК НАРОДИВСЯ ЩЕ РАЗ



03 березня 2016 року в Перемишльському Соборі св. Івана Хрестителя завершився звітньо-виборчий соборчик духовенства архиєпархії. Останім акцентом була молитва, якій супроводжував Архиєпископ Євген, Митрополит Перемисько-Варшавський. На завершення молитви Преосвященіший Євген поблагословив копії Ярославської Ікони «Милосердія Двері», які отримали всі парафії архиєпархії. Також кожна парафія отримала мощі блаженного мученика Йосафата Коциловського – єпископа перемиського. Митрополит Євген передаючи мощі святого мученика сказав: «візміть ті мощі святого Йосафата і нехай вони будуь знаком єдности з перемиським єпископським престолом. Нехай через молитву і заступництво блаженного мученика Йосафата Бог скріпляє нас в будуванні койнонії – єдности в цілій нашій архиєпархії». 

І на тому можна було закінчити, однак Божий задум обявився, коли повернувся до дому. Роздумуючи над тим, що відбувалося в Перемишлі, пізно в вечері подивився на сайт фейсбук, і не міг повірити власним очам, власній уломності, недбальству і всьому іншому, що спричинило забуття так важної дати в житті моєї архиєпархії. 03 березня 1876 року народився блаженний мученик Йосафат Коциловський. Оце перше народження для світу, рівно 140 років тому, за Божим провидінням майбутній єпископ перемиського престолу прийшов на світ. Саме в Його 140 уродини всі ми отримали цей превеликий дар, Його Самого, Владику, який не покинув своєї пастви і Вселенської Церкви. 

Святий владика вірний Божому задумові «щоб всі були одно»,  вирушив в дорогу до своїх священиків і вірних, до своєї єпархії для будування спільноти Христової Церкви. Живої Церкви, в якій зустрічаємо живого Христа. Оце є стратегія Божа: жива присутність святих в Його Церкві, живі відносини всіх членів церкви, вірних, духовенства, монашества і єрархії. В кінці кінців всіх нас чекає та сама зустріч, зустріч з Богом. Сьогодні, ще раз можу повторити слова, які висказав, коли вперше вносив мощі блаженного Йосафата до Перемиського Собору 31 травня 2013 року, «Владико Йосафате Ви повернулись до дому, до своєї єпархії». Сьогодні Вашими молитвами до Господа,  Владико Йосафате скріпляйте нашу віру, додавайте нам відваги до добрих діл, скріпляйте єдність між духовенством і вірними, щоб дивлячись на нас бачили Живого Бога. 

Блаженний Мученику Йосафате моли Бога за нас!!!

о. Павло Поточний



















Brak komentarzy: