poniedziałek, 3 maja 2010


Тими днями появився друком черговий 9 номер Архієпархіяльних Відомостей Перемисько-Варшавської Архиєпархії. Як звичайно в Відомостях надруковані Документи Апосто-льського Престолу, Конгегації Східніх Церков, Верховного Архиєпископа, Ієрархії УГКЦ в Польщі.

Є також Хроніка подій. У цій частині можна дізнатися про персональні зміни, які за минулий рік відбулися в Перемисько-Варшавській Архиєпархії (Декрети і призначення). В перше в цьогорічному виданні надруковано шематизм, у якому є актуальні адреси і пости які справляють отці Архиєпархії.

У дугій частині Статті та рецензії запрезентовано нукові статті з ділянкі богослов’я, церковного права, історії церкви, музики церковної і літератури. Також продовжується ділянка Наш Архів.

На особливу увагу цоього номеру заслуговує додаток – платівка СД – о. Михайло Вербицький, Літургія для чоловічого хору. На платівці записано інформації про о. Михайла Вербицького і нотний запис Божественної Літургії.

Зміст Платівки
1. Митрополит Іван (Мартиняк), Вступне слов - 3
2. Володимир Пилипович, Біограм о. М. Вербицького - 4
3. Anna Potoczna, Mychajło Werbycki – główny przedstawiciel „Szkoły przemyskiej” - 5
4. Автографи піснеспівів з Літургії для чоловічого хору - 16
5. Літургія для чоловічого хору, переписана о. Віктором Матюком 1871 р. - 30
6. Піснеспів Величай (На Різдво), копія Івана Туркевича - 63
7. Твори о. М. Вербицького із Партитури співів церковних і світських о. Івана Кипріяна. Львів 1882 - 65
8. о. М. Вербицький, Служба Божа на мішаний хор. Львів 1936 - 80
9. Божественна Літургія св. Йоана Златоустого із книги Леітургікон. Перемишль 1840 – 97

Книжку з платівкою можна придбати в консисторії і в парафіях Грекокатолицької Церкви в Польщі. Ціна книжки 35 зл. Книжка доступна в нашікй книгарні на сайті www.soborcerkiew.net. Księgarnia

Brak komentarzy: