wtorek, 3 kwietnia 2012

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ ДО "НАШОГО СЛОВА"

З великим здивуванням і щиро кажучи з великим сумом прочитала я статтю в останньому номері ,,Криниці” п.Анни Кожeньовської- Бігун на тему маніфестації в Варшаві -названої позбавленої всяких правил граматики ,,Маніфа”.

Авторка статті з великою радістю повідомляє, що в антицерковній (між інш.) демонстрації прийняли активну участь українки з організації ,,Гендер Львів” (Гендер – тотожність чоловіка і жінки це тільки створені суспільством атрибути і ролі – штучно накинені, а ні наша властива нам особистість – пр. авт.).

На жаль, такі органіщації створили міт, що жінка і чоловік не мають свого особистого покликання бути саме жінкою і чоловіком, на заході створюються навіть садочки, де хлопців і дівчат не можна так називати, а належить дати їм ,,свободу безплотності”, щоб свою роль в житті – бути жінкою чи чоловіком вибрали собі пізніше самі. Це говорить слово ,,Гендер” яким підписуються українки-учасниці згаданої маніфестації.

Шкода тільки, що на фотографії,яка приміщена у в.з. тексті, де показано українськомовний напис, забракло відваги показати обличчя учасницям (може учасникам), які його несли! Ховаються, чи стидаються?!

Насильство над жінкою, про яке говоримо, очивидно вимагає засудження і без сумніву треба ще юристам, особливо на Україні, працювати над відповідними середниками щоб як найменше було жертв насильства. Однак, дорогі учасники, не цією дорогою.

Авторка статті у словах ,,щоб скоротити фінансування з державної скарбниці самої Церкви та організацій, які її підлягають” підрізала собі галузку, на якій сиділа. Саме Церква найбільше закликає і допомагає жертвам насильства, не тільки серед жінок! Саме Церква (між інш. багато монаших спільнот) провадить установи, де безкоштовно знаходять допомогу жінки з дітьми з сімей де була агресія фізична чи психічна. Саме Церква за допомогою десяткам середників – якими працює подає поміч бідним (Саritas), потребуючим, а особливо дітям (фонди стипендійні, відпочинкові та лікувальні). Чи авторка та учасниці маршу цього не добачають?! Легко є судити, кричати, показуватись у медіах, як скромно нести потрібну поміч...
Шкода, що ,,Криниця” – додаток да НС яке десятками років продається та розповсюджується саме у Церквах завдала такий удар, низький удар, але болючий ...

На одній з приміщених Вами фотографій є плакат ,,Lepsza kobieta niż katecheta”. Дорога ,,Кринице” я і в 100 % жінка і в 100% катехит - , а в 200% християнка – і ніщо взаємно собі не мішає ...

Не взглблюючись в проблеми, які поставила собі згадана в статті маніфестація, головним мотивом мого листа був спротив на протицерковний крик у статті.
З пошани до Церкви, завдяки якій Наше Слово десятками років було розповсюджуване серед вірних – кажу ,,НІ” статтям цього типу в НС. Не повинні ми піддаватись медіальній нагонці на Церкву, загальнопольській ,,палікотіаді” – а вміти обстояти правду - а правда не кричить; тихо діє і допомагає людям, допомагає у більшості ,,руками Церкви”, яку у згаданій статті завдано – від своїх - наступний удар.

Івона Софія Марцішак

Brak komentarzy: