sobota, 16 lutego 2013

Запрошуємо молодь до творення молодіжного Катехизму УГКЦ

Щоб долучитись до цієї важливої праці, необов’язкова богословська освіта чи глибокі знання правд віри, адже майбутній Молодіжний Катехизм повинен розповісти про віру кожній молодій людині – незалежно від її освіти, місця проживання, воцерковлення.

Кожен з нас прагне великих звершень, втілення мрій, хоче творити щось визначне, що служитиме людям десятиліттями, а то й століттями. Для кожного важливо залишити свій слід в історії. До участі саме у такій важливій місії закликає усіх молодих людей Українська Греко-Католицька Церква устами Патріарха Святослава.


Допомогти мільйонам молодих українців в цілому світі наблизитись до Бога, зрозуміти свою віру – саме таке завдання стоїть перед цими відважними і розумними людьми, які долучаться до спільної справи.
Понад 10 років численні богослови та фахівці з інших галузей науки працювали над Катехизмом Української Греко-Католицької Церкви – книгою, яка системно та ґрунтовно пояснює усе, що має знати і в що повинен вірити кожен українець греко-католик.
Сьогодні стоїть завдання донести зміст другої за важливістю (після Святого Письма) книги, що формує нашу віру, до молоді. Патріарх проголосив початок праці над створенням Молодіжного Катехизму – викладу віри УГКЦ у форматі, привабливому та зрозумілому для кожної молодої людини.
Ця праця може відбутись тільки за підтримки молоді. Саме тому для нас – Комісії УГКЦ у справах молоді, що разом із Патріаршою Катехитичною комісією УГКЦ є відповідальними за повстання Молодіжного Катехизму, такою важливою є Ваша думка!
Щотижня  на молодіжному сайті «ДивенСвіт» з’являтимуться невеликі фрагменти Катехизму УГКЦ. Дуже просимо Вас знайти час для детального ознайомлення із їхнім змістом та коротко відповісти на запитання:
  1. Що у цьому фрагменті для мене незрозуміле?
  2. Яке речення чи фраза мене особливо вразили, чи вважаю їх особливо важливими?
Запрошуємо також ділитися цитатами різних авторів, які можуть допомогти зрозуміти саме цей фрагмент Катехизму. Цікаво нам буде почути і Ваші побажання, Ваше бачення майбутнього молодіжного Катехизму.
Щоб долучитись до цієї важливої праці, необов’язкова богословська освіта чи глибокі знання правд віри, адже майбутній Молодіжний Катехизм повинен розповісти про віру кожній молодій людині – незалежно від її освіти, місця проживання, воцерковлення. До слова, маємо гарний приклад такої праці, коли творився катехизм YOUCAT.
Питання та думки не мусять бути «правильними». Вони повинні бути важливими саме для Вас! Єдине, що не допускається – це образи та наклепи.
Кількість коментарів до тексту необмежена. Просимо не відповідати на коментарі інших читачів. Обговорюйте фрагменти Катехизму з друзями та спільнотами, залучайте до нашої спільної праці якомога більше осіб. Дуже Вас просимо не залишитись осторонь!
Зі свого боку обіцяємо, що думка кожного буде почута і жодна особа, яка активно долучиться до цієї місії, не буде забута!
Разом ми творимо Єдиний Молодіжний Простір Української Греко-Католицької Церкви!

«ДивенСвіт»

Brak komentarzy: