czwartek, 31 marca 2016

ДЕКАНАТ ЕЛЬБЛОНЗЬКИЙ ПАЛОМНИЧИВ ДО ДВЕРЕЙ МИЛОСЕРДІЯ В ОЛЬШТИНІ

На початку березня 2016 року будучи в Перемишлі владика Теодор говорячи про Боже Милосердя, звернувся до священиків словами – „старайтеся завжди творити нагоду для ваших вірних до зустрічі з Милосердним Богом.” Ті слова стали неначе вказівкою, яка мала попровадити духовенство і вірних на прощу до Ольштинського храму Покрови Пресвятої Богородиці, в якому знаходяться ювілейні Двері Милосердія.

Ця подія відбулася В першу суботу великої чотиридесятниці 19 березня 2016 р. З усіх парафії ельблонзького деканату від самого ранку вірні вирушили на молитовний шлях до Ольштина, щоб там заносити молитву до Всевишнього Бого і випрошувати потрібні ласки. Від самого входу до храму, Боже Милосердя було відчутне. У кожній сповідальниці сидів ієрей творячи нагоду зустрічі з Божим Милосердям, для тих хто мав бажання його отримати.
О год. 10.00 почався молебень до Богородиці „Милосердія Двері”, перед копією ікони Ярославської Божої Матері, яка з Папою Франциском на площі св. петра в грудні 2015 року відкривала Ювілейний Рік Божого Милосердя. В часі молебня у короткому слові о. Ярослав Гостинський, протопресвітер ельблонський, пригадав усім вірним про вимоги отримання ювілейного відпусту. Усіх присутні привітав місцевий парох о. Іван Галушка.

Опісля Молебня почалась Божественна Літургія, якій супроводжував о. Митрат Андрій Сорока. Літургію співслужили, о. Григорій Столиця – місіонер Милосердія для перемисько-варшавської архиєпархії з призначення Святішого Отця Франциска, о. Іван Галушка, о. Ярослав Гостинський, о. Петро Габорчак, о. Роман Стороняк, о. Павло Поточний, о. Ігор Губач, у сповідальниці постійно служив о. Петро Гудко. До усіх зібраних в храмі зі словом звернувся о. Григорій Столиця, який звертав особливу увагу на дар милосердя Божого,”Воно виражає ім’я Боже, в ньому відображається існування Бога. Дароване людині, наповнює змістом її існування” – говорив о. Григорій.

Після закінчення Божественної Літургії усім прочанам священики уділили Таїнство Єлеопомазання. Спільно заносили молитви до Всевишнього Бога про оздоровлення усіх недуг тіла і душі, для тих хто приймав помазання єлеєм.

На завершення молитов о. Ярослав Гостинський подякував усім присутнім за спільну молитву, хорові з Пасленцької парафії за спів, а також Ольштинській спільноті за приготовлення почастунку для прочан.

Божественна Благодать того дня щедро розлялась на тих, хто вирушив в дорогу, щоб пройти через Двері Милосердя. Нехай Господь буде прославлений у своїх ділах!!!

о. Павло Поточний

Brak komentarzy: