sobota, 31 sierpnia 2013

Перша проповідь в Парафії Покрови Пресвятої Богородиці в Ольштині - 7-ма неділя після зіслання Св. Духа



Всечесний Отче Станіславе,
Преподобна Сестро,
Дорогі брати і сестри.

Слава Ісусу Христу.

На початку прийміть від мене і моєї дружини щиру подяку, за ваше добро, яким нас обдарували цього тижня. У час нашого приїзду, коли потребували ми помочі у влаштуванні помешкання, ця потреба була помічена парафіянами вашої - тобто вже нашої парафії. Всім хто нам допомагав щиро дякуємо і молимо за Вас Всевишнього Бога, щоб віддав сторицею за Ваше добро.

Це що діється у житті кожного християнина є вплетене у Божий задум існування всесвіту. Існування на принципах любови, яку Бог подарував людям. Безумовна любов, нічим не заслужена, а дарована Богом. Минулий тиждень для нас був цього доказом. Ще ми нічого в парафії не зробили, а добро одержали. Це називається БОЖА БЛАГОДАТЬ - БОЖА ЛАСКА!!! Щоб добачити цю благодать і її прийняти потрібно віри, що Господь може таку благодать дарувати. Звернім увагу на сьогоднішнє слово - два сліпці приходять і просять Ісуса оздоровлення. Роблять жест, виявляють перед Богом свою потребу. Господь не залишається глухим, а відповідає на прохання. І другий момент, коли приводять німого, Христос також оздоровляє і може він говорити. Два оздоровлення, два основні аспекти людського життя, бачення і говорення. Зір і слово, як важко без цього жити, досвідчуємо того в житті, коли потрібно окуляри носити.

"Нехай вам станеться за вашою вірою!" (Мт. 9, 27).
 Дорогі брати і сестри!
 Відкриймо наші очі і вуха на Бога, щоб дивлячись ми Його бачили, щоб слухаючи ми його чули, щоб це, про що говорить до нас апостол Павло в листі до Римлян "Ми, сильні, мусимо нести немочі безсильних, а не собі догоджати. Кожний із нас нехай намагається догодити ближньому: на добро, для збудування." (Рим. 15, 1-2) Щоб ця сила, яка пливе з Божої благодаті на нас була силою і надією для інших. Щоб могли ми всі разом, як одна парафіяльна спільнота "однодушно, одними устами славили Бога й Отця Господа нашого Ісуса Христа." (Рим. 15, 6)

Амінь.

Brak komentarzy: